Lisas bakblogg: Kladdkaka med halloncheesecake!

Jag har nyss skurit upp en bit av kakan. Det kan vara så att själva kladdkakan är hård, eftersom den stått i frysen över natten. Då måste ni låta kakan stå i rumstemperatur i cirka 30-40 minuter (eller mer) innan du kan servera den. Annars kan det bli svårt att skära och äta kakan.

När ni gör kladdkakan, ta en form som är ca 24 cm i diameter. Jag använde en ännu mindre form och då får man vänta lite längre på kakan i ugnen. Det tog runt 50 minuter för min kaka att bli klar, och så länge orkar man inte vänta i vanliga fall. Inte jag i alla fall. :-D

Ingredienser kladdkaka:

3 ägg
4,5 dl socker
200 g smör
2 tsk vaniljsocker
5-6 msk kakao
2 1/2 dl mjöl

Ingredienser cheesecake:

4 ägg
3 dl grädde
200 g philadelphiaost
1,5 dl socker
3 dl hallon

Gör så här:

Kladdkakan:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret.
  • Blanda ihop alla ingredienser och smöret i en bunke till en slät smet.
  • Smöra och bröa en form. Häll över smeten och ställ in ugnen i 25-30 minuter.
  • Låt svalna. Ställ sedan in i kylen för att den ska kallna snabbare.

Cheesecaken:

  • Fördela äggvitorna och äggulorna från varandra och lägg de i var sin bunke.
  • Mixa eller mosa hallonen till en slät kräm.
  • Bunke 1: Blanda äggulor med philadelphiaost till en jämn smet, och blanda sedan ner socker.
  • Bunke 2: Vispa upp äggvitorna till hårt skum.
  • Ta sedan en till bunke (bunke 3), och vispa grädde.
  • Rör nu försiktigt ner grädden (bunke 3) i ostblandingen (bunke 1) till en jämn smet.
  • Blanda sedan ner de mixade hallonen.

  • Till sist så blandar du ner äggvitorna (bunke 2) i ost- och gräddblandningen (bunke 3).
  • Ta nu ut kladdkakan ur kylen och häll blandningen över kladdkakan. Täck formen med plastfolie och skjut in kakan i frysen över natten.
  • Låt kakan stå i runt en halvtimme i rumstemperatur innan servering. Så att kladdkakan går att äta utan att tänderna går av ;)

 

Voila och lycka till!

/Lisa

Lämna en kommentar




ENS 2000  Ett Narkotikafritt Sverige
Instagram
Tävlingar

Enter text here Enter text here